Katrin Art & Design
0

"Някой може да съществува без изкуство, но никой не може да е жив без него" - Оскар Уайлд

 

Най-нови творби

Това са едни от последните ми творби.

Към Светлината

Светлината още от древността е възприемана като символ на доброто и живота, докато тъмнината (липсата на светлина) символизира злото или невежеството. Още с откриването на огъня светлината става жизненоважна съставна и неизменна част от живота на първобитния човек. В човешкото битие взаимодействието между светлина и тъмнина играе ключова роля за баланса на силите, на качествата и недостатъците на човешката природа. Човекът като мислещо същество, разсъждавайки над свещеното, космическото знание се стреми към светлината, към неизменното знание за себе си и своята роля в битието.

Шал с български мотиви "Семейно богатство"

В дизайна на шала са вложени мотиви от българските традиции, обичаи и символика, чието съчетание допринася за здрави връзки в семейните отношения, благополучие и финансова стабилност.

Бухалът

В бухалът символизира нощта и тъмнината. В митологията той има двойнствен характер и е носител на противоположни характеристики. В днешно време,бухала е символ на дълголетие, мъдрост, знание и ерудиция, които разсейват мрака на невежеството. Бухалът се използва за активация на работоспособността, процеса на учене и умствения труд. Според Фън шуй, той създава около себе си „енергийно поле на благополучие” , благоприятства личностното развитие и финансовото благосъстояние.  Счита се, че помага на притежателя  си да предвижда бъдещето и да вижда всичко невидимо за човешките очи.