Художествен текстил

Ръчно изработените на вертикален стан художествени тъкани, допринасят за топлината на живота, естетиката, уюта. Изработването на художествено произведение с конци е философска система. Процесът е дълъг, но резултата е уникално творение, което не може да бъде изработено втори път с абсолютна точност, ако в проекта има преливащи се нюанси и цветове. Точно или приблизително копие може да се изработи на произведение, в което отделите части в композицията са едноцветни или с не повече от три цвята. Всичко в произведенията,  от проекта до крайния резултат е направено на ръка.

Живопис

Живописта е повече от житейска философия. Тя е катарзис. Тя е призвание и избор, вътрешна необходимост да изразиш вдъхновението, идващо от лоното на несъзнаваното, където познанието  се ръководи от избора да търсиш себе си отвъд битието. Защото, в същността си, изкуството е стремеж към съвършенство, към екзистенциална проява на духа на твореца.

Прочетете още за Живописта.

Рисувана коприна / Батика

Картините, шаловете и другите произведения, които предстои да видите в този раздел, съчетават елементите на дизайна, изкуството и техниката, събрани по времето на моите търсения на множество форми на изкуството през годините.

Вярвам, че ще се убедите в любовта ми към изкуството и дизайна по време на разглеждането на галерията. Наслаждавайте се!   

Прочетете още за Грижа за тъканите.

 

Иконография

Иконите притежават особена притегателна сила. Те пленяват нашият поглед и нашето внимание. Предизвикват в нас особени, необясними чувства. Иконопистта ни отвежда отвъд пределите на човешкото измерение и заобикалящата ни действителност. Те ни отвеждат в света на сакралното, в царството на Духа и вечността. За иконопистта е характерна една особена омиротвореност, която светците излъчват от своите образи и жестове, спокойни и освободени от всякакво излишно движение. В иконата всеки жест, поглед и поза са изпълнени с покой, който се поражда от чувството за благоговение към Бога и Светиите.

Повече от представените икони са изработени по поръчка!

Прочетете още тук.

Занаяти - шевици, плетива

подаръци, аксесоари за облекло, накити, аксесоари за дома и офиса

Философският поглед за аксесоарите в облеклото, накитите и организацията на интериорното пространство в дома и офиса включва множество специфични детайли, за които се смята, че подобряват енергията и помагат на собствениците да подобрят вътрешната си хармония. Правилната подредба на предметите и притежаване на ръчно изработени изделия, в които се съдържа активността и духовното проявление на твореца, осигуряват естетика, активизират вътрешния потенциал и спомагат за успеваемост в дейностите и целите.

Продуктите се изработват по поръчка! За заявки, моля свържете се с мен!

Уважаеми посетители, в момента в този раздел настъпват промени. Възможно е да има несъответна информация. Моля за Вашето разбиране и търпение! Благодаря Ви!

Прочетете още тук